Nacionalisti u Varšavi zapalili ukrajinsku zastavu (video)

© REUTERS / Kacper PempelDemonstranti tokom protestne šetnje koju su organizovale desničarske i nacionalističke grupe povodom obeležavanja Dana nezavisnosti u Varšavi
Demonstranti tokom protestne šetnje koju su organizovale desničarske i nacionalističke grupe povodom obeležavanja Dana nezavisnosti u Varšavi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Učesnici marša nacionalista koji je u petak održan u Varšavi povodom Dana nezavisnosti Poljske zapalili su zastavu Ukrajine, prenosi poljski list „Gazeta“.

Na sajtu lista objavljen je video-snimak događaja, na kojem je grupa ljudi zapalila, a potom razderala ukrajinsku zastavu, uzvikujući pritom psovke na račun Ukrajinske ustaničke armije i Stepena Bandere.

U šetnji je, prema zvaničnim podacima, učestvovalo 75.000 ljudi. 

„Marš nezavisnosti“, koji je počeo tokom dana u centru poljske prestonice, presekao je Vislu i stigao do trga pored nacionalnog stadiona, gde je postavljena scena i održava se praznični koncert. 

Učesnici šetnje koja se održava pod sloganom „Poljska — bastion Evrope“, zapalili su zastavu sa logotipom kompanije „Fejsbuk“ i uzvikivali su antimigrantske parole. 

​Prema podacima pravosudnih organa, marš za sada protiče bez problema. 

​Učesnici nose plakate i transparente.

​Šetnju u Varšavi na Dan nezavisnosti obezbeđuje sedam hiljada policajaca, a nebom iznad grada lete helikopteri.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala