Upoznajte Melaniju: Prva dama unosi novitete u Belu kuću

© REUTERS / POOLMelanija i Donald Tramp
Melanija i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Melanija Tramp izjavila je da sebe vidi kao „tradicionalnu“ prvu damu, koja će podržavati svog supruga na njegovom zahtevnom mestu predsednika SAD.
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Obnovićemo „američki san“

Nakon nedvosmislene pobede Donalda Trampa nad demokratskim rivalom Hilari Klinton, Melanija Tramp postaće naredna prva dama.

Odakle je prva dama?

Melanija je rođena u malom slovenačkom gradu Sevnica u bivšoj Jugoslaviji. Njeni roditelji su Viktor Knavs, koji je rukovodio prodajom automobila za državnu fabriku automobila, i Amalija Knavs, koja je bila krojačica u lokalnoj fabrici tekstila.

Melanija je studirala arhitekturu na Univerzitetu u Ljubljani, ali je napustila studije zbog karijere manekenke. Godine 1988. je potpisala ugovor za modnu agenciju u Milanu, gde se preselila nakon četiri godine.

​Buduća prva dama preselila se u Njujork 1996, gde je nastavila da radi kao model. Godine 1998. otišla je na žurku u „Kit-ket klub“ u Njujorku, gde je upoznala budućeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Da li ste znali?

Melanija će doneti niz noviteta u Belu kuću. Iako nije prva prva dama rođena u inostranstvu (Luiza Adams, supruga Džona Kvinskija Adamsa, rođena je u Londonu), prva je žena kojoj engleski nije maternji.

Donald i Melanija Tramp - Sputnik Srbija
Melanija Tramp osudila nepristojne izraze svog supruga

Tačnije, Melanija govori pet jezika: slovenački, engleski, francuski, nemački i srpski.

Melanija i Donald su se venčali 2005, a buduća prva dama rodila je njihovog sina Barona godinu dana kasnije. Baron takođe tečno govori slovenački i redovno razgovara sa Melanijim roditeljima, koji su se doselili u SAD i žive blizu predsednika i njegove supruge u stanu u „Trampovoj kuli“ na Menhetnu.

I dok Melanija nije prva manekenka koja je postala prva dama, neki od njenih snimaka bili su smeliji od Beti Ford i Pet Nikson, koje su radile kao manekenke pre nego što su ušle u Belu kuću.

​Melanija će biti prva prva dama koja se slikala gola za časopis „Dži-kju“ 2000. godine.

Melanija Tramp u Beloj kući

Očekuje se da Melanijin pristup Beloj kući bude uzdržaniji od njenih prethodnica Mišel Obame ili Hilari Klinton.

Mišel Obama je podržavala političke inicijative, uključujući i uključivanje u borbu protiv gojaznosti dece i podršku pravima devojčica na obrazovanje.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Da se ponašam više predsednički, bilo bi dosadno

Tokom svog vremena kao prva dama, Hilari Klinton se nalazila na čelu radne grupe za zdravstvenu zaštitu i neuspešno pokušavala da uspostavi opšte zdravstveno osiguranje.

U intervjuu za „Njujork tajms“ 1999, pre prve Trampove borbe za mesto predsednika 2000, Melanija je rekla da sebe vidi kao „tradicionalnu“ prvu damu koja podržava svog supruga.

„Bila bih veoma tradicionalna. Kao Beti Ford ili Džeki Kenedi. Podržavala bih ga“, izjavila je Melanija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala