EU namerava da produži antiruske sankcije do Trampove inauguracije

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaEU
EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izbor Donalda Trampa za predsednik SAD može da omete planove EU za produženje ekonomskih sankcija u odnosu prema Rusiji, prenosi Rojters, pozivajući se na mišljenje nekoliko evropskih diplomata.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Kremlj: Tramp neće skoro u Moskvu

Pet evropskih diplomata saopštilo je Rojtersu da očekuju da će narednog meseca, pre stupanja na dužnost Donalda Trampa, doneti odluku o produženju sankcija.

„U Ukrajini nema izmena… nema argumenata u korist toga da se ne produže. Međutim, kasnije, nakon inauguracije Trampa, ko zna gde će nas on odvesti. Sve to može da zakomplikuje“, navodi agencija mišljenja jednog evropskog diplomate.

„Nakon Trampove inauguracije u januaru, ako zaista bude zbližavanja sa Putinom, to će produbiti raskol sa EU o Rusiji i zakomplikovati produženje sankcija“, navodi agencija mišljenje drugog diplomate. Po mišljenju još jednog diplomatskog izvora, to što se dešava u SAD može se odraziti na jedinstvo EU.

„Sankcije Rusiji nisu glavni problem. Upitno ostaje šta će Tramp raditi sa NATO-om i to će imati široke posledice na čitavu evropsku bezbednost, uključujući veze sa Rusijom“, izjavio je jedan od diplomata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala