Crna Gora: Očekuje se hapšenje dvojice Rusa i jednog opozicionara

© Sputnik / Aleksandar MilačićGranična policija Crne Gore
Granična policija Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić priznao je crnogorskim istražiteljima da je okupio ljude i obezbedio im vojnu i policijsku opremu, koja bi im poslužila da se 16. oktobra uveče što brže i sigurnije domognu zgrade Skupštine. Očekuje se hapšenje dvojice ruskih nacionalista i političara jedne crnogorske opozicione partije, piše podgorička „Pobjeda“.

Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički dnevnik piše da je Sinđelić do detalja istražiteljima ispričao kako su tekle pripreme za planiranje terorističkog napada, ko ga je angažovao i sa kim je komunicirao iz Crne Gore prilikom operacije koja je trebalo da izazove krvoproliće u izbornoj noći, 16. oktobra.

Crnogorska policija - hapšenje tokom izbornog dana - Sputnik Srbija
Kako se kalila farsa: Sinđa zvao četnike da namesti napad na Mila

List piše da je Sinđelić, koji se sumnjiči da je sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem organizovao kriminalnu grupu, koja je pripremala terorističke napade u Crnoj Gori, saslušan u ponedeljak u Istražnom zatvoru u Spužu.

Nije poznato, dodaje se, u koga je sve Sinđelić uperio prstom.

On je pred istražiteljima priznao da je okupio ljude i obezbedio im vojnu i policijsku opremu, koja bi im poslužila da se 16. oktobra uveče što brže i sigurnije domognu zgrade Skupštine.

„Pobjeda“ saznaje da su Sinđelića angažovala dvojica ruskih nacionalista, koja su rukovodila čitavom organizacijom, za koju istražitelji veruju da je u nju bilo uključeno 500 ljudi.

Dvojica ruskih nacionalista, čiji identitet nije saopšten, tražili su od Sinđelića da vrbuje članove kriminalne organizacije, spremne da 16. oktobra izazovu nerede, pucaju na građane i likvidiraju premijera Mila Đukanovića.

Osim detalja o pripremanju zločina, Sinđelić je istražiteljima ispričao i njegov motiv angažovanja, kao i Bratislava Dikića.

Milivoje Katnić, crnogorski tužilac - Sputnik Srbija
Specijalni tužilac optužio državljane Rusije za pokušaj rušenja vlasti Crne Gore (video)

S obzirom na to da su obojica imala vrlo „zanimljivu“ prošlost i radikalna politička opredeljenja, dvojica ruskih državljana u njima su videli saveznike i poverili im prljave zadatke, za koje su im osim novčane nadoknade garantovali još mnoge povlastice.

Izvori iz istrage tvrde da je Sinđelić spreman da sarađuje sa crnogorskim istražiteljima, koji su prikupili brojne dokaze.

Sagovornici lista naglašavaju da hapšenjem terorističke grupe 15. oktobra i privođenjem Sinđelića nije stavljena tačka na tu priču i da je pitanje dana kada će i ostali osumnjičeni završiti u Spužu.

Za sada je izvesno da se očekuje hapšenje dvojice ruskih nacionalista i političara jedne crnogorske opozicione partije, piše „Pobjeda“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala