Anketa: Amerikancima potreban lider koji će osloboditi zemlju od bogataša

© REUTERS / HANNAH MCKAYProjekcija američke zastave na Ambasadi SAD u Londonu
Projekcija američke zastave na Ambasadi SAD u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Većina američkih birača izjavila je da im je potreban „jak lider“ koji može da „oslobodi zemlju od bogatih“, svedoči anketa agencije Rojters i kompanije IPSOS, u kojoj je učestvovalo 10.000 glasača.

Oko 75 odsto ispitanika složilo se s tvrdnjom da je „Americi potreban jak lider koji će osloboditi zemlju od bogataša i onih koji imaju vlast“.

Oko 72 odsto ispitanika slaže se s tvrdnjom da je „američka ekonomija izgrađena na nečasnim osnovama i da daje prednost onima koji su bogati i imaju vlast“, a 68 odsto njih složilo se s tezom da „tradicionalne partije i političari ne brinu o običnim ljudima“. 

Tri četvrtine ispitanika slaže se s tim da su „mediji više zainteresovani za to da zarade novac nego da saopšte istinu“.

Pedeset sedam odsto birača se „ne identifikuje s onim u šta se pretvorila Amerika“, a 54 odsto njih slaže se s tim da  je „sve teže običnim ljudima da postignu uspeh u Americi“. Ove tvrdnje ne svedoče direktno o podršci Amerikanaca nekom od kandidata, ali su slične sloganima iz kampanje republikanca Donalda Trampa.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala