Đukanović poručio da će zaustaviti „rušitelje države“

© REUTERS / Stevo VasiljevicMilo Đukanović na mitingu DPS-a u Podgorici.
Milo Đukanović na mitingu DPS-a u Podgorici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović poručio je nakon današnje konstitutivne sednice parlamenta da je politika uzrok planiranog napada 16. oktobra i da je sve to urađeno u dosluhu sa političkim faktorom u Crnoj Gori, kojem će se, kaže Đukanović, stati na put.
Milivoje Katnić, crnogorski tužilac - Sputnik Srbija
Specijalni tužilac optužio državljane Rusije za pokušaj rušenja vlasti Crne Gore (video)

On je to izjavio povodom jučerašnjih izjava specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

„Slušao sam prezentaciju tužioca, i ispostavilo se da je tačno ono što smo sumnjali. Sada se to kompletira i stvaraju se uslovi da se dižu optužnice. Sve se ovo događalo zbog politike, i ovo je sve urađeno u dosluhu sa političkim faktorom u Crnoj Gori. Nadam se da će se ovaj proces završiti i da ćemo stati na put onima koji na račun svoga političkog medijskog ili nevladinog delovanja misle da može da se ruši država“, rekao je Đukanović.

Katnić je na konferenciji za novinare u nedelju rekao da iza terorističkog plana u Crnoj Gori koji je trebalo da bude sproveden na dan izbora stoje „pojedinci iz nacionalističkih krugova u Rusiji“, a da su „na određen način i u određenom obimu bili involvirani“ i neki politički subjekti u Crnoj Gori, odnosno njihova rukovodstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala