FBI vrši pritisak na ruske diplomate u Americi

© Sputnik / Kirill KallinikovZvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova
Zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalni istražni biro vrši direktni pritisak na rusku diplomatsku misiju kako bi im zabranili da se približavaju izbornim mestima na predsedničkim izborima u SAD 8. novembra, napisala je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.
Predsednički izbori u SAD - Sputnik Srbija
Diplomate iz Rusije neće pustiti na biračka mesta u SAD

„Ne razumem šta se dešava sa Vašingtonom: ruka Moskve na svim mestima, ’kremaljski hakeri‘, curenje tajnih informacija, zabrana ruskim diplomatama da se približavaju biračkim mestima. Došlo je do otvorenog zastrašivanja saradnika diplomatskih instuticija“, navela je Zaharova.

Stejt department je preporučio ruskim predstavnicima da „sami ne prilaze izbornim mestima“, dok su vlasti jednog broja država zapretili i krivičnom istragom. Tačnije, ne može se pogledati ni procedura glasanja.

Kako kaže, „poslednjih dana primetan je direktan pritisak od strane FBI na ruske službe u SAD. Agenti su sa neskrivenom pretnjom dali na znanje da je bolje da se ne interesujemo za američke izbore“.

„Pritom je u Hjustonu, kako bi nas upozorili, bila izvedena čitava specijalna operacija u stilu holivudskih akcionih filmova sa blokadama na putu automobila saradnika naše Generalnog konzulata. Zaustavili su automobil i počeli da ubeđuju da glasanje, ne samo što ne treba posmatrati, već o njemu ne treba ni misliti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala