FBI: Nema dokaza kriminaliteta u mejlovima Hilari Klinton

© AP Photo / Evan VucciDirektor FBI Džejms Komi govori na konferenciji za medije u Vašingtonu
Direktor FBI Džejms Komi govori na konferenciji za medije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samo dva dana pre izbora u SAD, Federalni istražni biro je objavio da u novim mejlovima, sa privatnog servera Hilari Klinton, nije pronašao dokaze koji bi ukazivali na kriminalne radnje.

To je u pismu članovima Kongresa naveo direktor FBI Džejms Komi, preneo je Bi-Bi-Si.

Komi je naveo da je agencija završila analizu mejlova i da nije pronašla ništa što bi promenilo njihov raniji stav, odnosno da nema elemenata na osnovu kojih bi Hilari Klinton bila suočena sa optužnicom.

AP navodi da je Komi rekao da je FBI radio neprekidno na velikom broju mejlova.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž sa mačkom u ambasadi Ekvadora u Londonu - Sputnik Srbija
Asanž otkrio ko stoji iza Hilari Klinton (video)

Bi-Bi-Si podseća da je u julu Komi rekao da je Klintonova bila nepažljiva u rukovanju osetljivim materijalom na njenom privatnom mejl-serveru dok je bila državna sekretarka, ali da tu nije bilo elemenata kriminaliteta.

Nedavno obelodanjivanje novih mejlova Klintonove dok je bila državna sekretarka pokrenulo je mogućnost ponovnog otvaranja istrage o demokratskom predsedničkom kandidatu samo nekoliko dana uoči izbora.

Klintonova je prošle nedelje poručila da neće dozvoliti da je nova istraga FBI o mejlovima, koje je slala sa privatnog kompjutera dok je bila državna sekretarka, „skrene sa kursa“ u završnim danima predizborne kampanje.

Istovremeno, njen rival, kandidat Republikanske stranke Donald Tramp je optužio Ministarstvo pravosuđa da pokušava da zaštiti Klintonovu nakon što je FBI otkrio nove mejlove koji bi mogli biti u vezi sa istragom o njenoj upotrebi privatnog servera, ali nije izneo dokaze za to.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala