Tramp kritikovao Klintonovu i Džej-Zija zbog psovki

© REUTERS / Mike SegarRepublikanski predsednički kandidat Donald Tramp govori na mitingu u Ešvilu u Severnoj Karolini
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp govori na mitingu u Ešvilu u Severnoj Karolini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki republikanski predsednički kandidat Donald Tramp kritikovao je svoju protivnicu Hilari Klinton i repera Džej-Zija koji su dozvolili sebi nepristojne psovke tokom govora u okviru predizborne kampanje Klintonove.
Akter Toni Barbьeri na dnevnoй sessii Sъezda Respublikanskoй partii v Klivlende - Sputnik Srbija
Tramp sklonjen s bine zbog lažne uzbune

Radi se o govoru koji je u petak održao Džej-Zi (pravo ime Šon Kori Karter) na koncertu u Klivlendu, koji je organizovao štab Klintonove i kojem je prisustvovala i Hilari Klinton.

„Nama nije potreban Džej-Zi da bismo punili sale. Ja zapravo volim Džej-Zija, ali on je juče govorio takve reči. Pomislio sam, možda bi trebalo da probam? Možete li da zamislite da ja to izgovorim?“, upitao je retorički Tramp.

„I nakon toga, Klintonova kaže da joj se ne sviđa moj oštar jezik“, rekao je Tramp šireći ruke tokom govora u Tampi na Floridi.

List „Biznis insajder“ istakao je da Džej-Zi tokom nastupa nije pazio šta govori i da je koristio prilično opscene reči.

Internet bezbednost - Sputnik Srbija
Dvostruki blef Vašingtona: Napasti Moskvu u slučaju Trampove pobede

Tramp je dodao i da je dan ranije bio u Ohaju i okupio na mitingu 20 hiljada ljudi, što je mnogo više od besplatnog koncerta Džej-Zija i Bijonse za podršku Klintonovoj.

Štab Klintonove je poslednjih nekoliko dana organizovao besplatne koncerte na kojima su učestvovale zvezde kao što su rok muzičar Džon Bon Džovi, dobitnik tri „Gremija“ Ne-Jo i pevačica Keti Peri.

Izbori za predsednika Sjedinjenih Američkih Država održaće se u dve etape: prvo će 8. novembra birači glasati u svim državama. Kandidat koji je pobedio u jednoj državi dobija sve izborne glasove tzv. birače, čiji je broj jednak broju izbornih kongresnih jedinica u toj državi. U drugoj, formalnoj etapi birači će glasati za predsednika. Ukupan broj birača je 538, tako da je za pobedu potrebno 270 glasova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala