Moskva čeka reakciju Vašingtona na navode o sajber-napadu

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije očekuje reakciju američkih vlasti sa pravnom ocenom podataka o navodnim upadom američkih hakera u telekomunikacione i elektronske mreže Rusije, navodi se u saopštenju zvanične predstavnica MIP-a Rusije Marije Zaharove, objavljenom na sajtu resora.
Sajber kriminal - ilustracija - Sputnik Srbija
Američki vojni hakeri upali u „komandni sistem Kremlja“?

„Zbog saopštenja koja su se pojavila u medijima o upadu američkih hakera u telekomunikaciono i elektronsku mrežu Rusije, kao i u ’komandne sisteme Kremlja‘, očekujemo reakciju američkih struktura vlasti, uključujući Belu kuću i Stejt department, sa pravnom ocenom ove informacije“, navodi se u saopštenju.

U MIP-u su dodali da će „odsustvo zvanične reakcije američke administracije značiti da u SAD postoji državni sajber-terorizam i u slučaju realizacije pretnji koje prenose američki mediji, Moskva će imati puno pravo da za to optuži Vašington“.

Ranije je En-Bi-Si saopštio da su američki hakeri koji rade za američku Vladu upali u rusku infrastrukturu i „komandni sistem Kremlja“, i tako uh učinili ranjivim za napade, ako SAD odluče da je to potrebno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala