Opozicija: Predsednički kandidat za 20 dana

© Sputnik / Nenad ĐurđevićProtest pristalica opozicije ispred RIK-a zbog navodne krađe izbora
Protest pristalica opozicije ispred RIK-a zbog navodne krađe izbora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan, manji deo opozicije, i parlamentarne i vanparlamentarne, razgovarao je danas o pripremama za predsedničke izbore, koji bi trebalo da se održe na proleće 2017. godine, a najavljeno je da će za dvadesetak dana razgovarati i o zajedničkom kandidatu.

Kako je novinarima rekao predsednik vanparlamentarnog „Pokreta za preokret" i moderator sastanaka opozicije Janko Veselinović, koji je i inicirao sastanak, učesnici su saglasni da od nadležnih treba tražiti obezbeđivanje fer uslova za izbore, kao i jednaku zastupljenost stranaka na javnim servisima RTS i RTV.

Kuda plovi DSS

Samostalna poslanica i bivša šefica poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić navela je da će sledećom prilikom u „igri biti i neka imena za zajedničkog predsedničkog kandidata“, dok je predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo da je potreban jedan zajednički kandidat koji „može naneti prvi ozbiljniji udar vladi Aleksandra Vučića“ i da to ne bi moglo da se uradi sa 10-12 kandidata.

Pozivu su se danas odazvale Demokratska stranka, Nova stranka, Socijaldemokratska stranka, SDA Sandžaka, Zajedno za Srbiju, Levica Srbije, bivši članovi poslaničkog kluba DSS Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović…

Pozivu se nisu odazvali pokret Dveri i „Dosta je bilo“, a Liberalno demokratska partija i Demokratska stranka Srbije nisu ni pozvane.

Opozicione partije koje su prisustvovale sastanku u aktuelnom sazivu parlamenta imaju 26 poslanika, i još dva samostalna, a one koje nisu učestvovale, uključujući i Srpsku radikalnu stranku, imaju 45 poslanika.

Kako je rečeno, poziv za Dveri i „Dosta je bilo“, iako se nisu danas pojavile, ostaje otvoren.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala