Nehat Tači: Srbi su mi zavideli što sam Albanac (video)

Pratite nas
Verujem da su mi mnogi srpski građani koji su bili zatočeni zavideli što sam Albanac, poručio je večeras po povratku na Kosovo komandir Kosovske policije za region Južne Mitrovice Nehat Tači.

On je oko 20 časova stigao na Kosovo, nakon što je ranije danas pušten iz pritvora u Beogradu, u kojem je boravio nešto više od mesec dana i uprkos tome što mu je pre samo četiri dana u Beogradu produžen pritvor.

Tačija je na prelazu sa centralnom Srbijom dočekao ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj. Njegov dolazak večeras je glavna tema većine kosovskih medija, a priređeno mu je i slavlje, navodi portal „KosSev“.

Nehat Tači - Sputnik Srbija
Tači pušten na slobodu

„Želim da se zahvalim svim kosovskim institucijama što su brinule o meni, a posebno ambasadoru i njegovom osoblju u Beogradu zbog interesovanja koje su svakodnevno pokazivali prema meni“, istakao je Tači, koji je u Lipljanu, mestu gde živi, dočekan uz bubnjeve, albansku nacionalnu muziku i igru.

Istraga protiv komandira Tačija obustavljena je danas. On je pušten na slobodu, iako mu je pre samo četiri dana u Beogradu produžen pritvor. U pritvoru je boravio od 28. septembra kada je uhapšen na prelazu Končulj na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Srpsko tužilaštvo teretilo ga je da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba, pretio srpskoj porodici u Lipljanu, posle čega su se oni odselili. Tači je, međutim, negirao ove navode, dok su svedoci potvrdili da, kako su preneli mediji, Tači nije bio taj koji im je pretio.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala