Rusija: Imamo čime da uzvratimo na američke sajber-napade

© Flickr / Yuri SamoilovSajber-prostor
Sajber-prostor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ima sredstava da odgovori na neprijateljske korake SAD u sajber-prostoru. To što u Vašingtonu razgovaraju o pretnji za bezbednost Moskve, ne služi na čast SAD, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Pitanja kriminala u sajber-prostoru ostaju na rečima. Nažalost, nastavlja se namerna veštačka politizacija ove teme, uključujući stvaranje atmosfere u kojoj se zagovara čak i pretnja po našu bezbednost. To ne služi na čast administraciji SAD. Mi posedujemo dovoljno resursa za praćenje potencijalne neprijateljske aktivnosti u informacionom prostoru. Ako takvi koraci budu preduzeti, naravno, to će biti novi, veoma ozbiljan udarac na odnose Moskve  i Vašingtona“, rekao je Rjabkov novinarima.

Ovog leta je objavljeno da je hakovan kompjuterski sistem Demokratske partije SAD. Šefica nacionalnog komiteta partije Debi Vaserman Šulc podnela je ostavku nakon  što je Vikiliks otkrio skandalozne detalje prepiske stranačkog aparata. Tvrdilo se da je ove podatke predao haker pod nadimkom Gucifer 2.0. Hakeri su ušli u sisteme drugih organizacija Demokratske partije, odgovornih za izbore na različitim nivoima. Saopšteno je bilo da je hakovan i sajt za registraciju birača u tri države, o mogućoj krađi podataka iz pasoša prve dame SAD Mišel Obame.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala