Vučić naredio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC/Pripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja
Pripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu.

Informacije o pronađenom oružju na dve lokacije, u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića i u garaži na Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča, prenosi RTS.

Interventna policija u Beogradu - Sputnik Srbija
Slučaj „Jajinci“: U garaži u Novom Beogradu nađen ukraden auto, oružje...

U šumi, u blizini premijerove porodične kuće, u subotu je pronađen sanduk sa oružjem.

Pronađena je zolja, četiri ručne bombe, sto komada municije kalibra 7,62 milimetra, kao i municija za automatsko naoružanje i snajper. U sanduku je bilo i između deset i petnaest metaka nepoznatog kalibra.

U sklopu istrage o tom oružju, sinoć je u jednoj garaži na Novom Beogradu pronađen automobil u kojem je bila veća količina oružja. Reč je o automobilu marke „reno megan“, a u njemu su nađeni hekler, dva puta po dvesta grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kao i pištolj.

Pripadnici policije, antidiverzantske jedinice i forenzičari u Jajincima gde je pronađen arsenal oružja - Sputnik Srbija
Vučić veruje službama: Teško ćemo otkriti ko je ostavio oružje

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je za da se u maloj oblasti, nedaleko od kuće premijera Aleksandra Vučića, u danu pronalaska oružja i dva dana pre toga, našlo 97 bezbednosno interesantnih lica. Saslušano je 37 lica i nikom nije određen pritvor, kaže ministar.

Prema njegovim rečima, premijer strahuje da je potencijalna meta bio njegov brat Andrej.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala