Lavrov: Svi ekstremisti u istočnom Alepu su pripadnici Nusra fronta

© AFP 2023 / Kirill KudryavtsevMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi borci koji se nalaze u istočnom Alepu su ili pripadnici Nusre fronta ili njeni saveznici, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„To što su sada i specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura, ali i zapadni mediji otvoreno počeli da govore o tome da upravo Nusra front sprovodi napade na sirijsku vojsku na jugozapadu Alepa, jasno pokazuje da je sve dostiglo takve razmere da je nemoguće zatvarati oči na zločine tih ekstremista“, rekao je on.

Stanovnici grada pregledaju razrušene zgrade nakon vazdušnih napada u Alepu - Sputnik Srbija
Militanti u ofanzivi u Alepu

To što mediji najzad priznaju, dodaje on, da iza tih napada stoji Nusra front, jasno govori o tome da je nemoguće da je svega njih nekoliko stotina sposobno da napravi toliko zlodela.

„Svi ostali borci koji se nalaze u istočnom Alepu, na jedan ili drugi način, bilo to svojevoljno ili ne, pomažu Nusra frontu. Čak i da ne učestvuju direktno u borbama, oni im svakako pomažu“, rekao je Lavrov.

Lavrov se osvrnuo i na pitanje korišćenje luka na Kipru, rekavši da se to odvija u skladu sa međunarodnim pravom, dok pitanje formiranja vojnih baza na tom ostrvu nije razmatrano.

„Naši brodovi povremeno koriste kiparske luke u skladu sa međunarodnim pravom i bez ikakvih specijalnih usluga“, zaključio je ruski političar.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala