Porodice: Nestali sa KiM treba da dobiju status žrtava rata

© AP Photo / Darko VojinovicNestali sa Kosova
Nestali sa Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženje kidnapovanih i ubijenih sa Kosova i Metohije žele da se njihov status izjednači sa statusom drugih žrtava rata, rekao je predsednik tog udruženja Simo Spasić u razgovoru sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem.

Ministar Đorđević posetio je Spomen-sobu „Kosmetske žrtve“, gde se susreo sa članovima porodica nestalih i kidnapovanih. Na izloženim fotografijama u Spomen-sobi predstavljeno je 2.500 kidnapovanih i ubijenih civila sa KiM — Srba, Roma, Goranaca i Albanaca — koje su oteli i ubili pripadnici terorističke OVK.

Ministar odbrane Zoran Đorđević na Petoj Moskovskoj konferenciji o bezbednosti - Sputnik Srbija
Srpski ministar odbrane danas sa Šojguom

„Tražimo da država pomogne porodicama žrtva. Najviše nas pogađa što u Briselu nema razgovora o kidnapovanim Srbima, nema odgovornosti komandanata OVK“, rekao je predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih sa KiM Simo Spasić.

Srbija će učiniti sve da oni koji su počinili zločine odgovaraju i napori na pomirenju budu nastavljeni, rekao je ministar Zoran Đorđević.

„Postavka je opomena svima i svojevrsno sećanje na postradale, koje, osim porodica, poštuje i država Srbija, koja će učiniti sve da oni koji su počinili zločine odgovaraju, a da, uporedo sa tim, budu nastavljeni napori na pomirenju naroda na ovim prostorima“, zaključio je ministar odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala