Crna Gora: Manjinske partije će prvo razgovarati sa dosadašnjim partnerima

© REUTERS / STEVO VASILJEVICIzborni plakati u Crnoj Gori
Izborni plakati u Crnoj Gori - Sputnik Srbija
Pratite nas
Manjinske stranke u Crnoj Gori će o formiranju buduće Vlade prvo razgovarati sa dosadašnjim partnerima, izjavio je danas Suljo Mustafić, politički direktor Bošnjačke stranke. On je naglasio da će se njegova stranka voditi interesima građana, prenosi portal „Analitika“.
Crna Gora grb - Sputnik Srbija
Zavisi li crnogorska vlada od signala iz Prištine i Tirane?

Mustafić je naglasio da će, nakon što platforma koju su usaglasili prođe partijske organe, početi razgovore sa svojim dosadašnjim partnerima, između ostalog i zbog ulaska u NATO, jer „integracije u NATO nemaju alternativu“, što jasno piše u programima manjinskih partija.

Prema njegovim rečima, prvenstveno će se razgovarati o oživljavanju sredina na severu u kojima je „većinsko manjinsko stanovništvo“, odnosno o infrastrukturnim, komunalnim i ostalim ulaganjima u te opštine, prenosi „Analitika“.

Iako je opozicija tražila od Državne izborne komisije Crne Gore da ne saopštava rezultate izbora dok se ne razjasni situacija oko navodnog državnog udara, Mustafić je kazao da će, nakon što platforma bude tehnički usaglašena, sledeće nedelje početi pregovori o formiranju Vlade.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala