Teroristi pojačali granatiranje Alepa, 15 osoba poginulo

© AFP 2023 / KARAM AL-MASRIČlan Sirijske civilne zaštite, poznate i kao Beli šlemovi, stoji pored porušenih zgrada u Alepu
Član Sirijske civilne zaštite, poznate i kao Beli šlemovi, stoji pored porušenih zgrada u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi su višestruko pojačali granatiranje stambenih oblasti Alepa, 15 civila je ubijeno, a više od njih 150 je ranjeno, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.
Stari grad u Alepu - Sputnik Srbija
Teroristi granatirali školu i humanitarni koridor u Alepu

Prema vojnim podacima, samo za poslednji dan na grad je ispaljeno više od 100 granata.

„U proteklih 24 časa u Alepu je ubijeno 15 civila, a više od 150 je zadobilo povrede različitog stepena. Uglavnom su u pitanju rane od gelera u nogu, ruku i stomak“, naveli su u Centru za pomirenje zaraćenih strana.

Juče je granatirano osam oblasti Alepa. Borci koriste plinske boce, bombe domaće proizvodnje i nenavođene granate. Teroristi pokušavaju da nanesu što veću štetu školama, bolnicama i socijalnim ustanovama.

„Poginula su mi deca, sin i ćerka od 15 i 20 godina. Kada je mina eksplodirala oni su se od straha zagrlili i zajedno poginuli“, rekla je plačući žena na bolničkom kolicima.

Suhoj Su-30 u avio-bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Putin protiv nastavka vazdušnih udara u Alepu

Centralna bolnica u Alepu je prepunjena. Sve operacione sale su zauzete, na intenzivnoj nezi nema mesta. Međutim, lekari kažu da u bolnici ima dovoljno lekova i sanitetskog materijala i da su spremni da pomognu svim žrtvama.

„Granata je pala na našu kuću, kuća je izgorela, sve je uništeno. Moj sin je u eksploziji izgubio nogu i trenutno ne znam gde je. Od kuće nije ništa ostalo. Teroristi koriste neku moćnu vrstu raketa, ali mi ćemo ipak pobediti i uskoro se osloboditi“, rekao je starac sa krvavim licem u gradskoj bolnici.

Juče su teroristi granatirali i osnovnu školu u Alepu. U napadu su poginula tri učenika, a devetoro ih je ranjeno.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala