00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Bez saradnje Srba i Rusa nema ostvarenja slovenskog sna
16:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
Hoće li biti Trećeg svetskog rata
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Dualnost Milene Pavlović Barili“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Gastronomad: I Bulgakov je bio sladokusac

© Sputnik / Radoje PantovićNenad Gladić sa novinarkom Sputnjika Senkom Miloš
Nenad Gladić sa novinarkom Sputnjika Senkom Miloš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kad Bulgakov opisuje scene iz moskovskog restorana Gribojedov u svom delu „Majstor i Margarita“ to pokazuje da je ili bio sladokusac, ili da je bio gladan, kaže za Sputnjik voditelj kulinarsko-putopisne emisije „Gastronomad“ Nenad Gladić.

Gostujući na predstavljanju Sputnjika na Sajmu knjiga, Gladić savetuje da svaki kuvar pročita La Rusovu enciklopediju, a knjige ga, ističe, često inspirišu da napravi neki interesantan recept.

Prisetio se i svog putovanja u Rusiju, prvog bez roditelja, još 1986. godine. „Bilo je to nezaboravno iskustvo, a iznenadio me je ne samo moskovski metro, nego i ruski hleb, raženi, crn i pomalo kiselkast“. Širina je, prema rečima Lepog Brke, savršena za svakog ko se bavi hranom, a nacionalna kuhinja bi se mogla nazvati poslom od nacionalnog interesa. Istovremeno, hrana je u Srbiji ostala poslednji bastion onoga što sebi možemo da priuštimo, kaže Gladić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala