Nikolić: Crvena linija je veoma blizu

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolic izjavio je da će vlada imati njegovu bezrezervnu podršku ako poslednje "zahteve" iz Prištine odbaci kao besmislene i da je bio u pravu kada je procenio da "smo veoma blizu crvene linije u pregovorima", koja ne sme da bude pređena ukoliko se poštuju državu i Ustav.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Srbija ka EU, bez sankcija Rusiji i priznanja Kosova

Nikolić je za današnje izdanje Novosti rekao da su u privremenim institucijama u Prištini netačno procenili kako je došlo vreme za postavljanje uslova bez kojih se ne može dalje u pregovorima.

"Pa i sama Evropska unija se uzdržava od postavljanja uslova čije bi prihvatanje značilo i prihvatanje nezavisnosti južne srpske pokrajine", rekao je Nikolić, stoji na sajtu Novosti.

Šef države smatra da je bio u pravu kada je procenio da "smo veoma blizu crvene linije u pregovorima, koju ne smemo da predemo ako poštujemo svoju državu i posebno njen Ustav".

"Albanci pregovore koriste da im Srbija na njima prenese što više prava, a ako ne ide, onda mimo pregovora, bilateralno, traže prijem i članstvo u organizacijama koje bi trebalo da budu organizacije država. To nije osnov za iskreno pregovaranje, kog sa njihove strane nije bilo ni do sada", naglasio je Nikolić.

List podseća da je Nikolić svojevremeno predlagao da se u dijalog uvede princip "da ništa nije dogovoreno, dok sve ne bude dogovoreno".    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala