„Gasprom“ povećava isporuku gasa na zahtev Turske

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaRadnik RN-Purneftgaza, ćerke firme Gasproma kod kompresorske stanice na gasnom polju Karampur u autonomnoj oblasti Jamal Nenec
Radnik RN-Purneftgaza, ćerke firme Gasproma kod kompresorske stanice na gasnom polju Karampur u autonomnoj oblasti Jamal Nenec - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska se obratila „Gaspromu“ sa zahtevom da se poveća obim isporuke gasa iz Rusije, koje su 28. oktobra porasle za 9,3 odsto, do 82,1 milion kubnih metara dnevno. „Gasprom“ će ispuniti taj zahtev, navodi se u saopštenju ruskog holdinga.
Gas - Sputnik Srbija
Rusija očekuje poslednje dozvole za „Turski tok“

„Turska strana obratila se ’Gaspromu‘ sa zahtevom da se poveća obim isporuke gasa iz Rusije, koje su 28. oktobra porasle za 9,3 odsto, na 82,1 milion kubnih metara gasa dnevno. ’Gasprom‘ će, kao i ranije u sličnim slučajevima, ispuniti zahtev i dostaviti dodatne količine gasa Turskoj“, piše u saopštenju.

Ranije je ministar energetike Rusije Aleksandar Novak izjavio da će popust za isporuku gasa Turskoj zavisiti od obima potrošnje.

U saopštenju se navodi da je na gasovodu iz Irana u Tursku došlo do eksplozije i isporuke gasa preko njega su u prekidu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala