Tramp u završnici kampanje zatražio pomoć Indijaca

© AP Photo / David GoldmanKandidat Republikanske partije Donald Tramp
Kandidat Republikanske partije Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp rešio je da u uzavreloj završnici predizborne kampanje zatraži pomoć manjina i to Indijaca, pa je u te svrhe snimio reklamu koja traje 30 sekundi i sadrži indijsku muziku, u kojoj čak izgovara jednu rečenicu na hindu jeziku.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp favorit Moskve — glupost

Tramp je u reklami poželeo srećan praznik pripadnicima hinduizma, a zatim je rekao kako voli Indiju i njen narod, prenosi danas „Dnevni avaz“.

Republikanski predsednički kandidat je, takođe, poručio da će se boriti protiv terorizma i istakao dobre odnose sa premijerom Indije Narendrom Modijem.

Tramp je iskoristio i Modijev slogan uz malu izmenu, izgovorivši „Abki Bar Tramp Sarkar“, što znači „Ovog puta smo sa Trampovom vladom“.

„On je jedini predsednički kandidat koji je govorio hindu“, kazao je Šalab Kumar, predsednik Komiteta za indijsko-američke odnose i šef Republikanske hindu koalicije.

Kumar kaže i da je to deo Trampove strategije da privoli američke Indijce, naročito one koji žive u tri ključne države: Floridi, Severnoj Karolini i Ohaju, čija podrška bi mogla da mu bude od velikog značaja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala