Rusija ne zvecka nuklearnim oružjem

© Sputnik / Maxim BlinovVladimir Putin na "Valdaju"
Vladimir Putin na Valdaju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U čitavom svetu se traži smanjenje geopolitičke napetosti, ali to ne može biti na štetu Rusije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Aleksandar Gruško - Sputnik Srbija
Rusija će odgovoriti na povećanje prisustva NATO-a u Istočnoj Evropi

„Svi mi tražimo smanjenje geopolitičke napetosti, ali ne na našu štetu. Takav metod nam ne odgovara“, izjavio je šef ruske države tokom Međunarodnog foruma „Valdaj“ u Sočiju.

On je naglasio da bi on želeo da svet zaista postane višepolarni i da uzima u obzir interese i mišljenja svih učesnika međunarodne zajednice bez obzira da li se radi o maloj ili velikoj zemlji.

Prema mišljenju ruskog predsednika nuklearno oružje se ne može smatrati faktorom agresije — to je način obuzdavanja i osiguranja mira. Rusija će se uvek odgovorno odnositi prema svom nuklearnom statusu, izjavio je Putin.

„Zveckanje nuklearnim oružjem je poslednja stvar koju želimo. To je štetna retorika i ja je ne pozdravljam, ali treba polaziti od realnosti, polaziti od toga da je nuklearno oružje faktor obuzdavanja i faktor osiguranja mira i bezbednosti u čitavom svetu. Ne može se razmatrati kao faktor bilo kakve potencijalne agresije, jer je to nemoguće. Njegovo korišćenje bi značilo kraj postojanja naše civilizacije“, rekao je Putin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala