Rusija spremna da pomogne Srbiji da modernizuje odbrambena sredstva

© Tanjug / Rade PrelićPredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju sa Srbijom, da pomogne u modernizaciji njenih odbrambenih sredstava, kao i da pruži političku podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Republike Srbije.
Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Patrušev: Srbija najbolje zna šta se dešava na Balkanu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.

Dvojica sagovornika zaključila su da Republika Srbija i Ruska Federacija neguju i dalje unapređuju prijateljske odnose u različitim sferama društvenog života. Vučić i Patrušev razmenili su stavove o ključnim globalnim, ali i pitanjima iz regiona Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za odnose sa medijima.

U saopštenju je precizirano da je premijer Vučić ponovio nedvosmislen stav Srbije da čuva i štiti princip vojne neutralnosti.

Patrušev je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju sa Srbijom, da pomogne u modernizaciji njenih odbrambenih sredstava, kao i da pruža političku podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Takođe, na sastanku je konstatovano da službe bezbednosti Srbije i Ruske Federacije ostvaruju dobru saradnju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala