Kako je Beni Hil zalutao u Skupštinu Srbije (video)

© Tanjug / Tanja ValičKonstitutivna sednica Skupštine Srbije
Konstitutivna sednica Skupštine Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Popodnevno zasedanje Parlamenta proteklo je u prilično „glasnoj“ atmosferi, kojoj su ton davali pitanja i odgovori, ali i gotovo neprestani aplauz kojima su poslanici pokreta Dosta je bilo „pozdravljali“ gotovo svaku reč predstavnike vladajuće većine, a posebno premijera Aleksandra Vučića.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Ne mogu strani ambasadori da određuju predsedničkog kandidata

„Vi što stojite, nepristojno se smejete i dobacujete i besmislenim aplauzima prekidate, slobodno sedite i nemojte da vičete“, obratio im se premijer Vučić, a predsednica Parlamenta Maja Gojković dodala: „Možete i da igrate, ali samo malo tiše“.

A u nastavku je Vučić, govoreći o tome kakav je „junak“ lider pokreta DJB Saša Radulović, rekao da bi njemu najbolji sagovornik bila Slavica Đukić Dejanović, jer kako je primetio: „Jedino ona može da to uradi, a tema nije demografija, verujte mi“.

Smatrajući da Radulović svojim ponašanjem u stvari namerno odugovlači da radikali i neki drugi ne bi dobili pravo na reč, Vučić je dodao:

„Sem što znate o različitim marifetlucima i pljačkama od BIP-a do Kalifornije, znate li šta je radio svojim vozačima, kojih je za šest meseci promenio pet. Razgovarao je sa njima na sledeći način. Kada bi mu vozač rekao dobar dan, on bi uključio telefon, pozvao sekretaricu i rekao joj da vozaču odgovori dobar dan. Kažite sa kim imamo posla“.

A na primedbe iz sale da prolazi vreme i da neki poslanici neće moći da postave pitanje predstavnicima Vlade Srbije, Gojkovićeva je rekla da je to pitanje za „onu poslaničku grupu koja je od sednice napravila šou Benija Hila“.

Poslednji sat sednice koja je trajala nešto duže od tri sata, koliko je predviđeno Poslovnikom, obeležila je i „polemika“ predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića i Radulovića.

Marković je, naime, govorio o otvaranju novih fabrika, navodeći da njegova partija neće podržati Vladu Srbije ako bi vodila politiku prošlih vlada, koje su, na primer, novac od privatizacije „Mobtela“ trošile na plate, a ne na nove fabrike i investicije.

Nakon što je Radulović dobacio iz skupštinske klupe, Marković mu je poručio da je upropastio sve fabrike dok je bio stečajni upravnik. 

„Ti koji dobacuješ, upropastio si sve fabrike dok si bio stečajni upravnik, a hvalio si se da si ih izveo iz stečaja tako što si prodavao mašine i nekretnine“, rekao je Marković.

To je izazvalo smeh poslanika u skupštinskoj sali, nakon čega je Radulović ustao sa svog mesta u skupštinskoj sali i kratko porazgovarao sa Markovićem.

Predsednica Parlamenta Maja Gojković je potom dala reč poslaniku LDP-a Nenadu Miliću, uz komentar da je taj „performans“ bio interesantan.

A ako ste zaboravili skečeve Benija Hila, podsećamo vas na neke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala