Dikić ponovo šest sati saslušavan u Tužilaštvu CG

© Tanjug / DIMITRIJE NIKOLIC Bivši komadant Žandarmerije Bratislav Dikić
Bivši komadant Žandarmerije Bratislav Dikić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Penzionisani general i bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić ponovo je u sredu saslušavan u Tužilaštvu Crne Gore u Podgorici zbog okolnosti planiranja terorističkog napada u izbornoj noći, 16. oktobra.
Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić-arhivski snimak od 23. juna 2011. - Sputnik Srbija
Crna Gora: Dikić saslušavan gotovo sedam sati

Dikić se sumnjiči da je bio vođa grupe srpskih državljana koja je uhapšena noć uoči izbora, a juče je u Tužilaštvu proveo gotovo šest sati.

To je bio drugi dan zaredom da Dikića policija sprovodi od Spuža do Tužilaštva. U utorak, Dikić je, prema pisanju „Pobjede“, u Tužilaštvu proveo sedam sati.

Za to vreme zgradu je obezbeđivao veliki broj policajaca.

U protekla dva dana Dikić je sa tužiocem razgovarao ukupno 13 sati, što ukazuje da je izneo podrobna objašnjenja i uloge članova grupe za koje istražitelji osnovano sumnjaju da su planirali da izazovu nerede nakon zatvaranja biračkih mesta.

Dikić je morao pred tužiocem da objasni i vezu sa Aleksandrom Sinđelićem, koji je, takođe, prema operativnim podacima, bio organizator kriminalne organizacije.

Prema navodima naredbe za sprovođenje istrage, Dikić se tereti da je sa Aleksandrom Sinđelićem početkom oktobra na teritorije Srbije i Crne Gore organizovao kriminalnu grupu koja je nameravala da 16. oktobra posle 23 sata upadne u zgradu Skupštine i puca na građane i policiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala