Stoltenberg: Spremni smo za novi savet Rusija—NATO

© AFP 2023 / Odd ANDERSENGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u Berlinu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri odbrane zemalja-članica NATO-a potvrdili su spremnost da u bliskoj budućnosti bude održan savet Rusija—NATO, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

On je ocenio da je NATO zabrinut zbog pojedinih odluka Rusije, ali je na sastanku ministara istaknuta potreba da dijalog bude aktivniji, pogotovu u trenutku kada su tenzije jake.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg dolazi na zasedanje drugog dana Samita NATO-a u Varšavi u Poljskoj. - Sputnik Srbija
Stoltenberg: Rusija ne želi bolje odnose sa NATO-om

„Na sastanku je bilo reči i o nedavnim događanjima u blizini granice Alijanse, uključujući i vojne vežbe ’Kavkaz 2016‘, kao i razmeštanje ruskog raketnog sistema ’iskander‘ u Kalinjingradu“, rekao je Stoltenberg.

On je takođe rekao da će NATO u februaru naredne godine doneti konačnu odluku o jačanju vojnog prisustva u crnomorskom regionu.

„Radimo na opredeljivanju forme prisustva na jugoistoku Alijanse. Pojedine zemlje su istakle spremnost da pruže svoje snage kako bi se pojačalo vojno prisustvo i na vodi, i na kopnu i u vazduhu. Mnogi detalji su već usaglašeni, ali je ostalo izraditi pun paket mera“, zaključio je Stoltenberg.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala