Marković i zvanično mandatar nove vlade

© Youtube/ DPS Crne GoreDuško Marković
Duško Marković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni odbor Demokratske partije socijalista jednoglasno je danas izabrao zamenika šefa stranke Duška Markovića za mandatara za sastav nove vlade, a lider te stranke Milo Đukanović je poručio da je to bio njegov lični predlog, te da je spreman da sa pozicije lidera DPS-a pruži snažnu podršku budućoj vladi i premijeru.
Premijer Crne Gore Milo Đukanović nakon glasanja sa suprugom i sinom. - Sputnik Srbija
Gde će sad Milo

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Đukanović je rekao da je Markovića za mandatara za sastav nove vlade predložio, jer je uveren u njegove profesionalne i ljudske kvalitete i u njegovu spremnost da vodi novu vladu, koja će se, kako je rekao, u naredne četiri godine suočiti sa brojnim izazovima.

Lider DPS-a i aktuelni premijer istakao je da je siguran u Markovićevu sposobnost da kroz rad vlade do kraja dovede integracione procese Crne Gore u NATO i Evropsku uniju, unapredi ekonomski rast i standard života, nastavi da obezbeđuje fiskalnu održivost budžeta, te da nastavi da učvršćuje bezbednost i stabilnost države.

Predsednik Đukanović je naglasio da će lično, kroz svoj puni politički angažman na čelu DPS-a, pružati snažnu podršku Markoviću i budućoj vladi u svim ovim procesima, kao i da će se posvetiti daljem jačanju partijskih kapaciteta u susret budućim izborima i svim događajima koji predstoje.

Zamenik predsednika DPS-a Duško Marković je kazao da mu je čast što je predložen za mandatara za sastav nove vlade, te da to doživljava kao novi zadatak koji je pred njega postavila partija.

Marković je istakao da je sada pred partijom, a pre svega pred novom vladom koju će dominantno činiti DPS, težak i odgovoran posao: da realizuje izborna obećanja:

„Da bi u tome uspeli, prvo i osnovno jeste da ne dozvolimo da se ponove greške koje su nam se događale: ni kada je reč o kadrovskim rešenjima; ni kada je reč o manjku odgovornosti; ni kada je reč o nekompetentnosti i neodlučnosti u sprovođenju vladinih politika“, rekao je Marković.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala