Đukanovićevi pokušaji da poveže Moskvu sa izborima su smešni

© REUTERS / Stevo VasiljevicCrnogorska policija - hapšenje tokom izbornog dana
Crnogorska policija - hapšenje tokom izbornog dana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaji crnogorskog premijera Mila Đukanovića da sva dešavanja u vezi sa nedavnim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori svali na Moskvu ili Beograd su smešni, smatra analitičar sa moskovskog Instituta za strateška istraživanja Nikita Bondarev.

Kako je rekao, cela priča o navodnih deset, pa onda dvadeset srpskih diverzanata koji su pokušavali da upadnu u parlament je fantazija. 

„Što se tiče navodne uloge Moskve u dešavanja vezano za izbore, Đukanović iz sve snage pokušava da pronađe bilo kakvu nit koja bi je povezivala sa izborima u Crnoj Gori. U Moskvi na sva ta dešavanja gledaju sa velikom nedoumicom. Postavlja se pitanje zašto bi iko pokušavao da pronađe bilo kakvu vezu sa Moskvom kad je očigledno da ona ne postoji“, zapitao se Bondarev. 

Premijer Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović odgovara na pitanja novinara nakon glasanja. - Sputnik Srbija
Đukanović o aferi Dikić: Ko je i šta dogovarao u Moskvi

On je takođe naveo da bi jedan od razloga mogao da bude i taj što je Đukanović skoro 30 godina na vlasti, što predstavlja problem Zapadu.

„On se na vlasti nalazi 27 godina, što je izuzetno dugačak period. Onaj koji se tako dugo nalazi na vlasti ni na koji način ne može da bude predstavnik demokratskog društva, već, možda ne u prevelikoj meri, ali svakako neke vrste autoritarnog režima. Samim tim on nije baš pogodan čovek kako bi rukovodio mladom demokratskom zemljom koja postepeno ulazi u EU i NATO“, rekao je Bondarev za Sputnjik. 

Ruski analitičar je naveo i da Đukanović na taj način pokušava da opravda svoju buduću poziciju, te je primoran da izmišlja svakojake priče, počev od kojekakvih terorističkih pretnji, pa do umešanosti Moskve ili Beograda u parlamentarne izbore, iako sve to, kako kaže, nema nikakve veze sa realnošću.

Ranije danas je crnogorski premijer izjavio da postoji snažna uključenost stranog faktora kada je u pitanju proces parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, kao i da je istraga u Srbiji potvrdila sve ono o čemu je Demokratska partija socijalista govorila tokom predizbornih kampanja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala