SAD zabranile ruskim diplomatama nadgledanje predsedničkih izbora

© AFP 2023 / Mario TAMAZastava Ruske Federacije na ruskoj ambasadi u Vašingtonu
Zastava Ruske Federacije na ruskoj ambasadi u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su zapretile ruskim diplomatama krivičnim gonjenjem u slučaju da se pojave na biračkim mestima tokom predsedničkih izbora, saopštila je služba za odnose sa javnošću ruske Ambasade u Vašingtonu.
Predsednički izbori u SAD - Sputnik Srbija
Diplomate iz Rusije neće pustiti na biračka mesta u SAD

„Nažalost, uglavnom smo dobili negativne odgovore, a negde i pretnje da naše interesovanje i pojava na biračkim mestima mogu biti smatrani krivičnim delom. Razočarani smo zbog reakcije administracije, tim pre kako što se sa neprijateljstvom dočekuje naša želja da vršimo redovni diplomatski posao, kako smo se nadali, uz poštovanje, u kontaktu sa vlastima zemlje u kojoj boravimo“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ruske ambasade.

U Ambasadi su dodali da je učešće u svojstvu posmatrača „uobičajena funkcija ambasade“. Osim toga, u diplomatskoj misiji su naveli da je cilj prisustva ruskih diplomata na izborima da se upoznaju sa američkim iskustvom održavanja glasanja.

Ranije je zvanična predstavnica ruskog MIP-a Marija Zaharova izjavila da će Moskva uzeti u obzir odbijanje SAD da dozvoli ruskim predstavnicima da prate izbore za predsednika Sjedinjenih Država.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala