EU: Demarkacija granice Kosova s Crnom Gorom uslov za viznu liberalizaciju

© Flickr / Antti T. NissinenPriština, Kosovo
Priština, Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šefica kancelarije i specijalna izaslanica EU na Kosovu Natalija Apostolova danas je u Prištini rekla da je demarkaciju granične linije Kosova s Crnom Gorom Evropska komisija postavila Kosovu kao uslov za liberalizaciju viza, da bi se izbegli problemi kojih je bilo s drugim zemljama.
Albanci na Kosovu sa albanskim zastavima u Prištini - Sputnik Srbija
Moguć novi rat na Kosovu

„Mi smo o tome govorili mnogo puta. Taj uslov nije postavljen da bi se Kosovo držalo izvan procesa proširenja EU. EU je prošla mnoge teške i gorke situacije, nastale posle prijema (u EU). Demarkaciju smo videli prije svega kao tehnički problem koji se brzo može rešiti, ali je ona postala politički problem. Nije se mislio da će se ovo desiti“, kazala je Apostolova na Seminaru „Rouz Rot“ Parlamentarne skupštine NATO-a u Prištini.

„Kosovo, kao i druge zemlje Balkana ima evropsku perspektivu“, kazala je ona.

„Ja sam zadužena da održavam saradnju Kosova i Brisela, i u razgovorima Kosova i Srbije“, rekla je šefica kancelarije EU.

Ona je rekla da će se EU usredsrediti na borbu protiv korupcije na Kosovu.

„EU želi poboljšanje te borbe i predupređenje korupcije. EU snažno vodi napred procese u oblastima javne administracije, ekonomskom razvoju, pravosuđu i drugim oblastima“, kazala je Apostolova.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala