Nikolić: Bezumno da nam neko zameri zbog humanitarne pomoći

© Tanjug / RADE PRELICTomislav Nikolić
Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio danas da bi bilo bezumno da neko zameri Srbiji što je poslala humanitarnu pomoć Siriji i gradu Alepu, dodajući da će ukoliko se to dogodi Srbija sa prezirom odbaciti prekor.
Pripremanje humanitarne pomoći za Alep na aerodromu u Nišu. - Sputnik Srbija
„Iljušin“ sa srpskom pomoći odleteo za Siriju (foto, video)

„Bilo bi bezumno da bilo ko zameri nekome zbog toga što se bavi humanitarnim radom ili zato što daje svoju pomoć bez ikakve naknade. Srbija pomaže nevoljnike širom sveta, jer je često bila u prilici da je drugi pomažu i zbog toga ne očekuje prekor, a ako stigne neki prekor mi ćemo to da odbacimo, rekao bih sa prezirom“, rekao je Nikolić odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu.

Citirajući Bibliju, predsednik je poručio da „desna ruka ne zna šta je dala leva“, a da naš narod kaže da „kada činiš dobro delo nemoj da udaraš u velika zvona“.

„Mi činimo dobra dela svuda gde možemo u svetu i mi to ne objavljujemo, ali zaista ne očekujemo da bilo ko zameri da li smo na levoj ili desnoj strani uputili pomoć, da li smo uputili u Rusiju ili EU ako oni ne govore između sebe ili se svađaju“, kazao je predsednik Srbije.

Nikolić je naglasio da svako dete gde god da živi, a nema uslove za život ili je izgubilo krov nad glavom zaslužuje da „Srbija kaže evo imamo ovoliko koliko imamo i toliko ćemo da damo“.

Ne vidim ko bi mogao da bude bolji predsednik

Nikolić je izjavio da još ne razmišlja o predsedničkim izborima, da nije tražio podršku ni od koga, ali i da trenutno ne vidi ko bi sada taj posao mogao bolje da obavlja.

Tomislav Nikolić pije vodu. - Sputnik Srbija
Nikolić o kandidaturi: Not yet

Odgovarajući na pitanja novinara da li je tražio podršku Aleksandra Vučića za predsedničke izbore i na komentare da se u javnosti ne pojavljuju tako često zajedno, on je rekao da je svakodnevno u kontaktu i na vezi sa premijerom, a da će se ubuduće češće pojavljivati zajedno u javnosti.

Na pitanje novinara da li to što su se danas zajedno pojavili u Gradskoj kući u Kruševcu, gde je potpisan ugovor sa nemačkim investitorom, znači da tu ima neke simbolike, Nikolić je rekao da će se i sutra zajedno pojaviti.

„Pojavićemo se i sutra zajedno, mi imamo različite poslove, a ako tražite neku simboliku u tome, evo od sada ćemo se više pojavljivati zajedno u javnosti, ali nema potrebe, jer smo na stalnoj vezi i kontaktu i zato što ni on ni ja ne vodimo politiku zbog koje bi neko od nas imao neku primedbu ili neki prigovor. Ako zaista treba da se pojavljujemo češće zajedno, sad vam obećavam, od danas ćemo se pojavljivati češće zajedno“, rekao je on.

Na pitanje da li će se vratiti u SNS ako sledeće godine više ne bude predsednik Srbije Nikolić je odgovorio:

„A što me pitate ukoliko ne budem? Hajde pitajte me ukoliko budem predsednik.“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala