Zašto Đurić ne ide u Prištinu

© Tanjug / OKSANA TOSKICMarko Đurić dolazi u sedište SNS na medijsko praćenje izbora.
Marko Đurić dolazi u sedište SNS na medijsko praćenje izbora. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkazao je učešće na seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a u Prištini ne zbog toga, kako tvrde mediji u Prištini, što je na pozivnici koja mu je upućena iz naziva njegove funkcije uklonjena reč „Metohija“, već zbog toga što će biti na sednici Vlade Srbije i Vlade Vojvodine u Novom Sadu.
Marko Đurić i premijer Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Đurić me je doveo u veoma tešku situaciju

U pozivnici za učestvovanje na „Rouz Rout“ seminaru u Prištini 22. oktobra, Đurić je potpisan kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a poziv je poslao NATO kao organizator, preko Ministarstva inostranih poslova Srbije, a ne Priština.

U Kancelariji navode da je juče preko Ministarstva inostranih poslova Srbije otkazano učešće Đurića na tom skupu, a u dopisu se navodi da on neće moći da učestvuje na skupu usled neplaniranih i važnih obaveza koje ima tokom vikenda.

Dodaju i da je razlog što direktor Kancelarije za KiM ne može sutra da bude u južnoj pokrajini taj što će biti u Novom Sadu na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade Vojvodine.

Kako je ranije objavio RTK 2, Đurić je otkazao učešće na tom seminaru zbog toga što je na pozivnici koja mu je upućena iz naziva njegove funkcije uklonjena reč „Metohija“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala