Rat za ljude: Migranti potrebni Evropi ko ’leba

© AP Photo / SUBSukob neonacista i migranata, Nemačka
Sukob neonacista i migranata, Nemačka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jednu polovinu ekonomskog razvoja zapadnih zemalja za poslednjih 65 godina činio je rast produktivnog rada, a drugu polovinu povećanje broja stanovnika. To je razlog zašto tekuća demografska kriza razvijene zemlje lišava polovine ekonomskog rasta.
Referendum, Mađarska - Sputnik Srbija
Migranti (će) slabo (da) divane mađarski

Prosek fertilnosti (broj dece na jednu ženu) na Zapadu je oko 1,75, a za prostu reprodukciju stanovništva potrebno je prosek od 2,1 deteta na jednu ženu. Jedno od rešenja je „uvoz“ stanovništva iz slabije razvijenih zemalja, što sa zadovoljstvom koriste i Zapad i Rusija, piše ruski portal „Na liniji“. 

Rast migracije je počeo devedesetih godina prošlog veka, iznosi 100 miliona ljudi i ne namerava tu da se zaustavi. To znači da će se nastaviti rat za ljude i umove.

Migrante treba asimilovati u svoje društvo, ali je to rešivo pitanje. Ne za mesec dana, ali za više godina i decenija svakako. Neko je u tome više uspešan (Nemačka), a neko manje (Francuska). Međutim, glavno je da dolaze milioni ruku, koje su potrebne za niskokvalifikovane poslove, dok se domicijalno stanovništvo bavi visokokvalifikovanim poslovima. Čak ni Rusija nema problem sa zaposlenošću svog stanovništva, bez obzira na ogromnu migraciju.

Ne želeći da se pomiri sa slabim ekonomskim rastom, Evropa mora da pušta migrante i na to ne treba gledati kao na nečiji hir. Čak je i u Nemačkoj trenutna velika migracija nedovoljna da poveća radno sposobno stanovništvo i ona samo niveliše smanjenje sopstvenog stanovništva. Stoga je logično pretpostaviti da će se nastaviti agresivna migraciona politika Nemačke.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala