Vučić: Nisam pod pritiskom zbog pomoći Alepu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u Nišu
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u Nišu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne vidim i dalje nikakav problem u tome što smo poslali ćebad, šećer, lekove u Siriju, to ne znači da se svrstavamo na neku stranu i nisam izložen bilo kakvim pritiscima zbog toga, rekao je premijer Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić i Majkl Davenport - Sputnik Srbija
Vučić: Imam i san i plan

„Nisam se suočio sa bogzna kakvim pritiscima, ali i da se suočim to ne bi ništa promenilo, pošto je Srbija suverena zemlja“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija izloženima kritikama i pritiscima zbog slanja humanitarne pomoći u Siriju.

Kako je primetio, to mu pitanje postavljaju samo novinari B92 i „još dve male televizije“, a polemike na tu temu nije video nigde.

Da bi objasnio smisao tog pitanja, dodao je, suština je „jesmo li se zbog ćebadi, šećera lekova, koje smo slali ruskim avionima, svrstali na stranu koju podržavaju Rusi ili Amerikanci“.

Vlada radi samo ono što je u interesu Srbije, a ovog puta je to da „pokažemo humano lice“, precizirao je Vučić.

„Nismo slali ni tenkove, ni puške, i nemoj da mi predavanja drže oni koji samo sa druge strane drže uperene cevi prema nekome u bilo kojoj zemlji na svetu, jer mi cevima ne upravljamo“, primetio je Vučić, dodajući da je vođenje unutrašnje i spoljne politike zemlje njegov posao, a ne Rusa ili Amerikanaca.

Ako postoji nema primedba na takav stav i na slanje humanitarne pomoći to bi voleo da čuje, a ovako Srbi inače vole da vode visoku politiku i da se svrstavaju, rekao je premijer.

„Ja to ne volim, volim da otvaram ovakve pogone (novi pogon ’Mekarofa‘ u Kikindi)“, poručio je Vučić.

Upitan šta se događa sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom u Nišu, Vučić je rekao da je pravo pitanje verovatno da li su oni dobili diplomatski imunitet, pa je na to odgovorio:

„Nisu, a kada bude promena bićete obavešteni… ako ih bude“, zaključio je Vučić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala