Teroristi otvorili vatru na stanovnike koji napuštaju Alep

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaAlep
Alep - Sputnik Srbija
Pratite nas
Militanti terorističke organizacije Nusra front otvorili su vatru na veliku grupu civila koja se okupila kod ulaza u humanitarni koridor u području Bustan el Kasra, saopštili su pripadnici sirijske samoodbrane.
Situacija u Alepu - Sputnik Srbija
Teroristi prete streljanjem građanima koji žele da napuste Alep

„U Bustan el Kasru se okupilo između 2.000 i 2.500 civila koji su hteli da iskoriste koridore i pobegnu iz istočnog Alepa. Militanti Nusra fronta su otvorili vatru na masu i nisu ih pustili. Nekoliko ljudi je ranjeno“, saopštili su pripadnici sirijske samoodbrane, pozivajući se na sopstvene izvore.

Od jutros teroristi iz minobacača granatiraju mesto evakuacije i iz lakog naoružanja pucaju na njega. Tamo se nalaze vozila hitne pomoći i autobusi. Kako su saopštili stanovnici istočnih kvartova njima su teroristi zapretili da će streljati sve koje požele da napuste grad.

U Alepu je danas od 8 sati na snazi humanitarni prekid vatre. Vazdušno-kosmičke snage Rusije i sirijske snage su prekinule bombardovanje položaja terorista u Alepu.

Generalštab Oružanih snaga Rusije je u sredu saopštio da će na molbu međunarodnih organizacija humanitarni prekid vatre u Alepu 20. oktobra biti produžen za još tri sata, što će omogućiti predstavnicima UN i Crvenog poluostrva iz Sirije da urade sve što je potrebno za bezbednu evakuaciju civila i bolesnih i ranjenih stanovnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala