„Terorizam i elektronski mediji“: Građanima se serviraju laži, a novinari...

© Sputnik / Radoje PantovićKonferencija „Terorizam i elektronski mediji“
Konferencija „Terorizam i elektronski mediji“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Terorizam je danas problem broj jedan, a terorističke grupe su faktički postale faktor međunarodnih odnosa, upozorio je danas generalni sekretar Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju Nikolaj Bordjuža na otvaranju 12. međunarodne konferencije „Terorizam i elektronski mediji“.

On je kazao i da je tema konferencije utoliko važnija što je došlo do polarizacije sredstava javnog informisanja, gde se „stanovništvu serviraju otvorene laži“, dok se i u novinarskoj zajednici dešavaju „strašne stvari“.

U ime premijera Srbije Aleksandra Vučića učesnicima skupa obratio se Vladimir Božović, savetnik premijera, koji je uz izraze dobrodošlice, poručio da Vlada Srbije i sve službe bezbednosti sa velikom i dužnom pažnjom prate sve u vezi sa terorizmom.

Terorista - Sputnik Srbija
Islamski terorizam je duh iz boce kojeg je pustio Zapad

„Naše službe su u potpunoj pripravnosti i duboko smo svesni svih problema, izazova i opasnosti, koje ta savremena pošast nosi sa sobom. Ističemo i da smo opredeljeni da u svakom trenutku imamo odgovor na izazove terorizma“, rekao je Božović, dodajući da je Srbija svesna i da je u borbi protiv terorizma neophodna saradnja sa zemljama regiona, ali i sa svima ostalima.

Prema njegovim rečima, Srbija je jedan od osnivača Interpola, potpisala je strateški sporazum i sa Evropolom, a ima odličnu saradnju i sa službama bezbednosti Rusije, SAD…

Božović se osvrnuo i na ulogu medija u suprotstavljanju terorizmu, kao i u definisanju karaktera terorista i terorističkog akta.

© Sputnik / Radoje PantovićUčesnici konferencije „Terorizam i elektronski mediji“
Učesnici konferencije „Terorizam i elektronski mediji“ - Sputnik Srbija
Učesnici konferencije „Terorizam i elektronski mediji“

„Srbija zna šta je terorizam i zna da se sa time suočila na Kosovu i Metohiji u mnogobrojnim terorističkim napadima OVK-a na našu vojsku, policiju i civile, ali zna i kako se vodi rat preko elektronskih medija da se nešto prikaže drugačije“, rekao je Božović.

U tom kontekstu prisetio se razgovora koji je svojevremeno imao tokom posete FBI, kada su mu nezvanično rekli da je OVK za njih teroristička organizacija, ali da je pitanje da li je to i za Stejt department.

Poslanik Skupštine Srbije Dragomir Karić podsetio je na NATO bombardovanje SRJ, dodavši da Srbija jeste opredeljena za EU, ali da nikada neće ući u Alijansu.

Na dvodnevnoj konferenciji o temi terorizma i elektronskih medija diskutovaće 90 učesnika iz 15 zemalja, uključujući glavnu urednicu Sputnjika Ljubinku Milinčić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala