Medojević: Podržaćemo manjinsku Vladu sa premijerom iz Bošnjačke stranke

© AP Photo / Risto BozovicLider Pokreta za promene Nebojša Medojević
Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević kazao je da Demokratski front ne bi imao ništa protiv da se formira manjinska Vlada i da premijer bude iz Bošnjačke stranke.
Crnogorska policija - hapšenje tokom izbornog dana - Sputnik Srbija
Da li se, na radost Zapada, ostvarila Milova „sapunica“

On je rekao da je Predsedništvo DF-a ponudilo strankama manjina i ostalim opozicionim partijama da formiraju manjinsku Vladu bez Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, prenosi portal „In4s“.

„Mi bismo tu Vladu podržavali svojim glasovima u Parlamentu, ali ne bi u njoj participirali. Ta Vlada bi imala zadatak da pripremi nove fer i demokratske izbore nakon određenog vremenskog perioda“, kazao je Medojević listu „Pobjeda“.

On je dodao da je tim stavom Predsedništva DF-a „potvrđena principijelna politika“ i da je „najvažnija nacionalna stvar“ da DPS pođe u opoziciju, imajući u vidu dešavanja od 16. oktobra, koja su pratila zloupotrebe i „izazivanje državnog udara“.

„I dalje smo na poziciji da ne priznajemo rezultate, jer su izbori bili neregularni, ali smo zbog interesa Crne Gore, koji su važniji od partijskog interesa, spremni da podržimo manjinsku Vladu u kojoj ne bi bilo DPS-a, ali ni Fronta. To je naša ponuda, kao najjače opozicione grupacije“, precizirao je Medojević, dodajući da ne bi imao ništa protiv da mandatar za sastav nove Vlade bude predsednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala