Dikić negirao krivicu i započeo štrajk glađu i žeđu

© AP Photo / Darko VojinovicBivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić
Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Branilac bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, advokat Milan Petrović kazao je „Vijestima“ da je njegov klijent negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i da je u pritvoru započeo štrajk glađu i žeđu.
Beba Popović - Sputnik Srbija
Hapšenje Dikića — Milov izborni spin iz Bebine kuhinje

U Višem sudu u Podgorici je ranije danas počelo saslušanje osumnjičenih za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori, pišu „Vijesti“.

Prvi je saslušan upravo Dikić, a osumnjičene saslušavaju po predlogu Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora.

Petrović je izjavio da je njegov klijent došao u Crnu Goru kako bi se u manastiru Ostrog pomolio za izlečenje, jer je teško bolestan, a ne kao terorista. 

Advokat Božina Banović, branilac po službenoj dužnosti jednog od osumnjičenih Dragana Maksića, ranije danas je tražio od Tužilaštva da ga razreši dužnosti.

Banović je napisao da razrešenje traži zbog teškog uspostavljanja saradnje sa klijentom i vidnog nepoverenja u njega.

„To je dovoljan i objektivan razlog da se imenovanom dodeli drugi branilac po sopstvenoj dužnosti ili po sopstvenom izboru“, piše u Banovićevoj molbi za razrešenje.

Prema nalogu Specijalnog tužilaštva u predizbornoj noći uhapšeno je 20 državljana Srbije, među kojima i Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije.

Njega Tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe, koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Mila Đukanovića. Sinđelić je izbegao hapšenje i policija za njim traga.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala