Poljska ekshumira Leha Kačinjskog

© Sputnik / Oleg Mineev / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednik Poljske Leh Kačinjski koji je poginuo u aviokatastrofi kod Smoljenska
Bivši predsednik Poljske Leh Kačinjski koji je poginuo u aviokatastrofi kod Smoljenska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider vodeće partije u Poljskoj Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski izjavio je da je saglasan da se ostaci njegovog brata blizanca, bivšeg predsednika Poljske Leha Kačinjskog, koji je poginuo u avionskoj katastrofi 2010. godine, ekshumiraju.

Kako je rekao, ekshumacija njegovog brata biće prva od mnogih koje će biti izvedene kako bi se nastavila istraga avio-katastrofe.

Olupina aviona Tu-154 poljskog predsednika Kačinskog u Smolensku - Sputnik Srbija
Skandalozan film o pogibiji predsednika Poljske

„Istraga koja je bila izvedena pri prethodnoj vlasti je bila skandalozna. Zbog toga svi iz prethodne vlasti bi trebalo da sede na klupi za osuđene“, istakao je Kačinjski.

Avion u kojem su bili predsednik Poljske Leh Kačinjski u pratnji praktično celog poljskog rukovodstva srušio se 10. aprila 2010. godine pored Smoljenska.

Nesreća se dogodila kada su piloti pod pritiskom da predsednik Kačinjski ne sme da kasni na važnu komemoraciju streljanim poljskim oficirima u Katinskoj šumi, pokušali da u nemogućim uslovima, po gustoj magli, slete na loše opremljen vojni aerodrom u Smolensku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala