Moskva traži objašnjenje za blokiranje računa RT u Londonu

© Sputnik / Natalija Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će zahtevati objašnjenje od britanskih vlasti u vezi sa informacijama o blokiranju bankovnih računa predstavništva televizije „Rusija sevodnja“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Rusija danas - Sputnik Srbija
Simonjan o blokadi računa RT: Probaćemo da radimo uprkos svemu

„Ruska strana je sa dubokom zabrinutošću primila danas objavljeno pismo banke ’Nešenel Vestminster Bank‘ od 12. oktobra o zatvaranju bankovnih računa predstavništva televizije ’Rusija sevodnja‘ u Velikoj Britaniji, planiranih za zatvaranje od 12. decembra“, navodi se u saopštenju.

U Ministarstvu ističu da „ova situacija povlači sa sobom nepremostive prepreke za normalno funkcionisanje televizije u Velikoj Britaniji, stvarajući preduslove da se u ovim koracima banke vidi kampanja usaglašena sa zvaničnim Londonom za eliminaciju izvora informacija neprijatnih za britanske poluzvanične organe, ali popularnih u britanskoj javnosti“.

„Ukoliko je to tako, onda je ovo grubo kršenje osnovnih principa slobode govora i štampe od strane, kako Britanci sami sebe nazivaju, ’jedne od najstarijih demokratija na svetu‘“, navodi se u saopštenju.

„U najskorije vreme zahtevaćemo od britanskih vlasti da objasne ovu situaciju“, naglasili su u Ministarstvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala