Poginuo jedan od komandanata ustanika DNR

© Sputnik / Gennadiй Dubovoй / Uđi u bazu fotografijaJedan od ustanika DNR sa pozivnim imenom Motorola u Donjecku
Jedan od ustanika DNR sa pozivnim imenom Motorola u Donjecku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant jedinice ustanika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Arsen Pavlov zvani Motorola poginuo je danas u Donjecku, prenosi agencija RIA Novosti pozivajući se na izvor u bezbednosnim snagama DNR.
Ukrajinski tenkovi na punktu Gorlovka, Donbas - Sputnik Srbija
DNR: Ukrajinska vojska dovlači tenkove i artiljeriju

„Prema prvim informacijama, danas je poginuo jedan od komandanata oružanih snaga DNR Arsen Pavlov. Trenutno se te informacije proveravaju“, rekao je izvor.

Mesto dešavanja okruženo je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva vojske DNR. Na mestu se nalaze pripadnici Ministarstva za vanredne situacije i tamo dežura nekoliko vozila hitne pomoći, javio je reporter RIA Novosti. Zabranjeni su prolazak pored zgrade i ulazak u dvorište zgrade gde se desila nesreća.

Jedan od puteva koji vode prema kući Pavlova blokiran je oklopnim transporterom.

Predstavnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike u kontakt-grupi za rešavanje situacije u Donbasu Denis Pušilin potvrdio je da je u Donjecku ubijen jedan od komandanata DNR Arsen Pavlov.

Ukrajinski tenkovi - Sputnik Srbija
Ukrajina i dalje doprema teško naoružanje na granicu sa Donbasom

„Potvrđujem informaciju. Ubačena je eksplozivna naprava domaće proizvodnje“, izjavio je Pušilin.

On je dodao da je gradske vlasti objavile plan „Presretanje“.

Pavlov je postao poznat po direktnim prenosima na internetu sa linije fronta kod Slavjanska 2014. godine. Učestvovao je u borbama za Ilovajsk, kod Donjeckog aerodroma i u oblasti Debaljcevo. Za uspehe u odbrani nagrađen je Georgijevskim krstom DNR.

U junu ove godine na njega je pokušan atentat. U blizini traumatološkog centra u Donjecku došlo je do eksplozije u kojoj je uništeno sedam automobila, dve zgrade bolnice su oštećene, ali nije bilo povređenih.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala