Turska: Teroristi „spavači“ se detonirali, ima poginulih

© REUTERS / Osman OrsalTurska policija na mestu terorističkog napada
Turska policija na mestu terorističkog napada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bobmaši-samoubice detonirali su eksplozivne naprave danas za vreme policijske akcije u gradu Gazijantep u blizini granice sa Sirijom, a tom prilikom je trojica policajaca poginulo, prenose agencije.

Guverner Gaziantepa Ali Erlikaja rekao je da je još osmoro građana ranjeno, među kojima i četvoro Sirijaca.

„Već duže vreme ze vodi borba protiv boraca terorističke orgainzacije DAEŠ u Gaziantepu. Danas smo dobili informaciju da sprovode operaciju u jednoj od zgrada. U toku akcije policije jedan bombaš je uspeo da aktivira bombu, a drugi u tom pokušaju nije uspeo, već je bio i potom uhapšen. Tri policajaca je poginulo, a osam građana je ranjeno“, naveo je guverner.

Trenutno je u tom gradu akcija kako bi se neutralisali svi preostali teroristi, ali preti opasnost da među njima ima još bombaša-samoubica.

Turski premijer Binali Jildirim govori u Parlamentu nakon pokušaja državnog udara u Turskoj - Sputnik Srbija
Turska produžila vanredno stanje za tri meseca

Prethodno je saopšteno da se radi o terorističkoj „ćeliji spavača“, navode turski mediji.

Napad je, kako navode, izveden kada su turske policijske snage upale u njihove prostorije, a „spavači“ su se detonirali kada su shvatili da će neizbežno biti uhvaćeni.

Prethodno je ambasada SAD u Ankari upozorila američke državljane o mogućoj opasnosti od terorističkih napada u provinciji Gazijantep.

Podsetimo, u tom delu Turske je u avgustu za vreme svadbe jedan bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu kada je poginulo 56 ljudi..

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je tada izjavio da je za napad odgovorna teroristička organizacija DAEŠ, kao i da je taj terorista imao svega 14 godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala