Lozana: Želimo da Sirija ostane celovita država

© Wikipedia / Bernard Gagnon Damask
Damask - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi učesnici sirijskih pregovora u Lozani potvrdili su spremnost da Sirija bude sačuvana kao celovita država, dok je Rusija ukazala da je neophodno sprovesti razdvajanje opozicije od terorističkih organizacija, saopštilo je ruski Ministarstvo inostranih poslova.

Kako se navodi, učesnici su saglasni da o budućnosti Sirije treba da odlučuju isključivo Sirijci, i to putem političkog dijaloga.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, Specijalni izaslanik EU za Siriju Stafan de Mistura i sekretar SAD Džon Keri - Sputnik Srbija
Lozana: Bez sporazuma o primirju u Siriji

Istovremeno, ruski šef diplomatije je prilikom susreta insistirao da je za uvođenje prekida vatre neophodno dovršiti proces razdvajanja „umerene opozicije“ od terorista Nusra fronta, ali i drugih terorističkih organizacija.

On je istakao da je za uspešno sprovođenje tog procesa neophodno da se uključe sve strane.

Lavrov je dodao da će sve operacije protiv terorista DAEŠ-a i Nusra fronta za to vreme biti nastavljene, zaključuje se u saopštenju.

U subotu je u Lozani održan ministarski susret o Siriji u kojem su učestvovali predstavnici Rusije, SAD, Irana, Katara, Saudijske Arabije, Turske, Egipta, Iraka, Jordana, kao i specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala