Stefanović o Humanitarnom centru: Ni NATO nema diplomatski imunitet

© Sputnik / Senka MilošRusko-srpski humanitarni centar u Nišu
Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu - Sputnik Srbija
Pratite nas
O statusu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu odlučivaće dve vlade, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i posle obilaska Centra najavio da će se intenzivnije raditi na unapređenju tehnike i stanja vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Te jedinice biće oslonac građanima u vanrednim situacijama, rekao je Stefanović.

Novinare je interesovalo i da li će pripadnici Centra dobiti diplomatski imunitet, „kao i pripadnici misije NATO-a“, a Stefanović je odgovorio da članovi Alijanse nemaju diplomatski imunitet u Srbiji.

Stefanović je rekao i da će se intenzivnije raditi na unapređenju satelitskog osmatranja tačaka koje pokazuju povećanje temperature, kako bi se požari uočili na vreme, kao i povećanje nivoa vodotokova, kako bi se pratio nivo reka.

Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu - Sputnik Srbija
Rusko-srpski humanitarni centar trn u oku strukturama NATO-a

„Naš posao je da unapredimo i tehniku i stanje u našim vatrogasno-spasilačkim jedinicama i nastavićemo da zajedno radimo na tome. Hoću da u narednim godinama budemo sve mobilniji i efikasniji u gašenju požara i sprečavanju poplava, ali pre svega u spasavanju života“, rekao je Stefanović.

On je na dobrom radu zahvalio svima onima koji rade u Centru, jer su uspeli da okupe ljude iz Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta, sa fakulteta i sve one koji se obučavaju i napreduju i čije će sposobnosti i znanje u rešavanju vanrednih situacija i spasavanju života biti oslonac građana, ukoliko do takvih situacija dođe.

Pripadnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra izveli su pokaznu vežbu visinske obuke i pokazali su hidrauličnu opremu, čamce i vatrogasna vozila, koji služe za brzo reagovanje u vanrednim situacijama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala