Neko je falsifikovao Vučića

© Tanjug / Tanja ValičGrađani Niša čekaju na razgovor s Vučićem ispred Doma Vojske.
Građani Niša čekaju na razgovor s Vučićem ispred Doma Vojske. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su njegove ranije izjave o socijalnim davanjima i trudnicama istrgnute iz konteksta i „falsifikovane“.

Vučić je za televiziju „Prva“ objasnio da je govorio o dve sasvim različite stvari, o pravima trudnica u Srbiji i o socijalnim davanjima za ljude koji mogu da rade, ali ne žele, te da su te dve izjave „isečene, spojene i falsifikovane“.

Aleksandar Vučić i Majkl Davenport - Sputnik Srbija
Vučić: Imam i san i plan

„Nije ih sramota da falsifikuju moje reči“, rekao je Vučić, reagujući na pisanja pojedinih portala koji su preneli da je srpski premijer juče rekao da „žene u Srbiji rađaju decu kako bi od države uzele novac“ i da „majke ne žele da rade jer dobijaju socijalna davanja u visini minimalca“.

Vučić je dodao da je zapravo govorio o tome da ima mnogo ljudi koji mogu, ali ne žele da rade, te na osnovu dece dobijaju dodatke i od toga žive.

„Rekao sam da ovakvi kao ja, koji mogu konju rep da iščupaju, prime socijalnu pomoć, prijave prvo dete, pa drugo dete, i tako dobiju plate“, naveo je Vučić.

Trudnice su pak bile sasvim druga tema, kazao je premijer.

Vučić je, kaže, govorio o tome kako se u Srbiji uvek priča da su prava trudnica mala, a da je on naveo da trudnice kod nas zapravo imaju tri puta veća prava od onih u Nemačkoj.

„Kad bih rekao da treba da bude kao u Nemačkoj, mene bi obesili“, zaključio je Vučić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala