Lepotica iz Sibira osvojila Mongoliju

© Foto : Alena RaevaAlena Raeva
Alena Raeva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruskinja Alena Rajeva pobedila je na međunarodnom takmičenju „Lice lepote 2016“ (The Face of Beauty) održanom od 27. septembra do 9. oktobra. Lepotica je u intervjuu za Sputnjik ispričala kakvi su joj utisci s ovog takmičenja.
© Foto : Alena RaevaAlena Rajeva
Alena Rajeva - Sputnik Srbija
Alena Rajeva

Završnom takmičenju prethodilo je nekoliko etapa, kao što su sportska takmičenja, kreativni konkurs, posebno takmičenje lepotica u bikiniju i parada nacionalnih nošnji. „U svim ovim etapama imala sam sreće da se plasiram među prvih petnaest“, kaže lepotica u intervjuu za Sputnjik. 

Dvadesetdvogodišnja Alena živi u Krasnojarsku, radi kao novinarka na lokalnoj televizijskoj stanici i studira u Sankt Peterburgu na Univerzitetu humanitarnih nauka. Uvek je uspevala da pronađe vreme da učestvuje u raznim međunarodnim takmičenjima još od svoje 17 godine.

© Foto : Alena Raeva„U svim etapama imala sam sreće da se plasiram među prvih petnaest“, kaže Alena Rajeva.
„U svim etapama imala sam sreće da se plasiram među prvih petnaest“, kaže Alena Rajeva. - Sputnik Srbija
„U svim etapama imala sam sreće da se plasiram među prvih petnaest“, kaže Alena Rajeva.

„Akademija međunarodnih takmičenja lepote s kojom sarađujem više godina predložila mi je da oprobam svoje šanse… i nisam dugo razmišljala! Ako pričamo o pripremi: od 17. godine učestvujem na međunarodnim takmičenjima. Ovo je moje četvrto takmičenje i nisam imala naročitih poteškoća. S mamom sam osmislila nacionalnu nošnju. Ona je veoma maštovita i čak mi je u detinjstvu za Novu godinu šila najlepše kostime. Čini mi se da smo to uspešno obavile“, objašnjava Alena. 

Jedan od važnih domaćih zadataka bila je priprema video-prezentacije na temu „Spasimo Mazalaja“. To je vrsta mrkog medveda iz pustinje Gobi, koji je na ivici istrebljenja (ima svega tridesetak primeraka ove vrste na planeti). Takmičarke su morale da predlože kako da se spasi ova vrsta od izumiranja. 

© Foto : Alena RaevaNisam postavila sebi cilj da pobedim na ovom takmičenju, putovala sam pre svega da bih videla zemlju, da bih se upoznala s interesantnim ljudima i da bih bila u svetu u kojem se osećam kao riba u vodi.
Nisam postavila sebi cilj da pobedim na ovom takmičenju, putovala sam pre svega da bih videla zemlju, da bih se upoznala s interesantnim ljudima i da bih bila u svetu u kojem se osećam kao riba u vodi. - Sputnik Srbija
Nisam postavila sebi cilj da pobedim na ovom takmičenju, putovala sam pre svega da bih videla zemlju, da bih se upoznala s interesantnim ljudima i da bih bila u svetu u kojem se osećam kao riba u vodi.

„Sve smo uradile odličan posao i dobile odlične ocene“, kaže lepa Ruskinja koju je pobeda ipak donekle iznenadila.

„Nisam postavila sebi cilj da pobedim na ovom takmičenju, putovala sam pre svega da bih videla zemlju, da bih se upoznala s interesantnim ljudima i da bih bila u svetu u kojem se osećam kao riba u vodi. Nastupi, nadmetanja, druženje s devojkama iz raznih zemalja sveta, to je ono što mi pruža istinsko zadovoljstvo! Da li se radujem pobedi? Naravno da da, predstavljajući svoju zemlju i noseći kući glavnu krunu takmičenja osećaš neverovatnu radost i ponos!“, kaže lepotica. 

Pobeda joj je donela i povećanu pažnju i brojne ponude, pre svega u oblasti reklame i televizije. Predloženo joj je čak i da postane članica ženske muzičke grupe. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala