Dodik: Sabrana dela Bakira Izetbegović

© REUTERS / Dado RuvicPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik na slavlju posle referendima u RS
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na slavlju posle referendima u RS - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije važno mišljenje lidera SDA Bakira Izetbegovića i da ta stranka kao gubitnik na lokalnim izborima u BiH ima pravo da se ljuti, kao i da ponavljanja izbora u Srebrenici neće biti bez obzira na to koliko je za Bošnjake bolan poraz Ćamila Durakovića.

Komentarišući stav Predsedništva SDA da će pružiti podršku Bošnjacima u Republici Srpskoj da podnesu krivičnu prijavu protiv njega zbog navodnog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, predsednik Srpske je rekao da je poznat pristup bošnjačkih političara da treba da budu proganjani političari iz Republike Srpske.

Ćamil Duraković - Sputnik Srbija
Duraković priznao poraz, ali...

„To je doprinos ’sabranim delima‘ Bakira Izetbegovića. Izetbegović je tek lider jedne partije koja je jaka kod Muslimana i ništa više, ima svoje probleme koje pokušava da reši i palo mu je na pamet da sve i svašta ganja, potiskuje ili preporučuje da ganjaju Milorada Dodika“, rekao je predsednik Srpske, koji je lider SNSD-a.

On je poručio da svako ko misli da treba da ga tuži — to i uradi, ali da je drugo pitanje ako se time bavi jedna politička partija.

„Ne čitam saopštenja SDA, ali mislim da mi imamo daleko bolje poruke — da je partija na vlasti SNSD zajedno sa koalicionim partnerima (DNS i SP) odnela maestralnu pobedu“, istakao je Dodik, prenele su banjalučki mediji.

On je naveo da su SNSD i koalicioni partneri osvojili načelnička mesta u mnogim opštinama, te ponovio da neće biti ponovljenih izbora u Srebrenici.

Predsedavaući Predsednišva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Bakir pokušava da spreči da Srbin bude načelnik Srebrenice

„Znam da je za njih bolno da njihova vedeta (Ćamil) Duraković, koji je mislio da je perjanica politike Bošnjaka na ovim prostorima, izgubi izbore od dobrog momka Mladena Grujičića, anonimnog za opseg onoga što je Duraković gradio za sebe i izgubio izbore, što govori da nije čak uspeo da pređe ni Srebrenicu kao prag u političkom smislu“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je prisustvo policije u srebreničkoj opštini, dok se tamo nalazio izborni materijal, bilo isključivo po nalogu tužioca, te da je u tom smislu sve jasno.

Dodik je naveo da je i SNSD razočaran zloupotrebom izbornog procesa u Bijeljini, ali da čeka odluku nadležnih organa.

„Činjenica je da su prvi ljudi SDS-a uzimali lične karte od Roma i glasali za njih, što govori o zloupotrebi procesa“, istakao je Dodik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala