Dodik: Uvek sam spreman na dijalog

© REUTERS / /Dado Ruvic Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je uvek spreman na konstruktivan dijalog sa svima, pa tako i sa američkim diplomatskim predstavnicima u BiH, ali na ravnopravnoj osnovi, bez nametanja stavova i uslovljavanja u bilo kom pogledu.
Milorad Dodik nakon glasanja na refrendumu - Sputnik Srbija
Dodik: Konsenzus muslimana, Srba i Hrvata ili BiH nestaje

Na pitanje agencije „Srne“ da prokomentariše izjavu ambasadora SAD u BiH Morin Kormak da će se sastati sa njim kada bude spreman i odluči da bude partner u saradnji i vrlo važnim projektima za budućnost BiH, Dodik je naveo da nikada nije bio protiv razgovora i da je uvek za dijalog.

„Međutim, ako uvažena gospođa Kormak misli da je partnerstvo to da mi slepo prihvatamo sve što nam kažu — to onda nije dijalog, već nametanje“, rekao je Dodik i poručio da ostaje otvoren za razgovor, na partnerskoj osnovi, sa američkim diplomatskim predstavnicima.

Predsednik Srpske je istakao da ceni doprinos američke administracije miru i stabilnosti u BiH, ali je podsetio da je bilo i neslaganja sa nekim predstavnicima administracije SAD, koji zagovaraju centralizaciju BiH, kao i ostanak Kancelarije visokog predstavnika u BiH.

Dodik je naglasio da je uvek bio čovek mira, koji je spreman na dijalog o svim bitnim pitanjima koja ne ugrožavaju poziciju Republike Srpske.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala