Šta je Nikolić rekao Kariću

© Foto : youtube/KARIĆ company familyBogoljub Karić
Bogoljub Karić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se za vreme vojne parade u Moskvi video sa predsednikom „BK grupe“ Bogoljubom Karićem i da u tome ne vidi ništa loše.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Srbe i Ruse ne pitajte za cenu slobode

„Sastao sam se sa Bogoljubom Karićem za vreme vojne parade u Moskvi, sastao bih se opet i ne mislim da sam išta kriv. Popio sam kafu s njim, kao što bih popio sa svima vama“, rekao je za Sputnjik predsednik Nikolić tokom boravka u Sankt Peterburgu, gde je otvorio počasni konzulat Srbije.

On je objasnio da ih je u hotel smestila ruska administracija, da su njih dvojica stari poznanici i prijatelji.

„Ja mislim i dan-danas da je on politički progonjen, a da je u Rusiji potpuno slobodan čovek“, rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je takođe naveo da ga je Karić pitao kada će protiv njega biti skinuta optužnica, a on mu je odgovorio da se time bave pravosudni organi.

„Baš tako sam mu i reko: Bogoljube, vreme kada je moglo da se kaže optužite ili skinite optužnicu protiv toga i toga je prošlo. To sada rade samo pravosudni organi. Da me je neko i ranije pitao, ja bih mu rekao da sam se video s Bogoljubom Karićem, s tim što se on viđao i pre i posle toga s medijima, pa bi trebalo pokupiti i sve novinare i mene i saslušati šta smo to mi kovali sa njim protiv Srbije“, rekao je Nikolić.

On objašnjava da ne utiče na pravosuđe, da neće ni da otežava niti da olakšava, ali „sresti čoveka u Moskvi i okrenuti glavu, to na mene uopšte ne liči“. Predsednik je još rekao da on lično Kariću ništa ne zamera.

„I dalje smatram da je optužnica protiv njega politički motivisana“, dodao je predsednik Srbije.

Karić je juče najavio da će se vrlo brzo iz Moskve vratiti u Srbiju, ali da se neće baviti politikom.

Rekao je i da se već deset godina nije video sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ali da se nedavno sreo sa predsednikom Nikolićem prilikom njegove posete Rusiji. Kako je naveo, predsednik Srbije mu je na pitanje o njegovoj optužnici rekao da „ne možemo da se mešamo u pravosuđe“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Rusije Dmitrij Medvedev u Moskvi - Sputnik Srbija
Medvedev uskoro u Beogradu

Nikolić očekuje posetu Medvedeva početkom sledeće godine

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da će premijer Rusije Dmitrij Medvedev u Beograd doći početkom sledeće godine.

„Tu posetu treba dobro pripremiti za početak sledeće godine“, rekao je Nikolić za Sputnjik u Sankt Peterburgu.

Datum posete Medvedeva Srbiji bio je predmet nagađanja po medijima, a ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je nedavno da je poziv Medvedevu da poseti Srbiju na snazi, ali da konkretan datum nije nikada određen, te da je datum koji se pojavljivao u medijima „neko izmislio“.

Čepurin je podsetio da su premijeri Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev, pre godinu dana razgovarali u Moskvi, a da će tema njihovog sastanka u Srbiji obuhvatiti širok spektar pitanja, najviše ekonomskih.  

On je potvrdio i da u prvoj polovini decembra u posetu Srbiji dolazi šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala